Att koppla in en spis är ingen lek

Vi gjorde äntligen slag i saken och bestämde oss för att installera en induktionshäll. Innan vi hade köpt den så trodde jag väl att det var en smal sak att installera. Vi hade ju vanlig glashäll innan och det borde ju inte vara någon större skillnad? Eller hur... Jag kanske är fingerfärdig när det kommer till instrument men när det handlar om elinstallationer så ser jag hellre att proffs gör jobbet. 

Vi bad helt sonika en elektriker göra jobbet åt oss och jag är jättenöjd med denna elektriker och det jobb han utförde! Spisen kom på plats på en halv dag och på kvällen kunde vi laga vår första måltid på den. Vi är verkligen glada att vi gjorde detta bytet så vi fock en ny spis och en ny ugn. 

Andra sätt att spara el

Induktionshällen är inte bara snyggare, nyare och lagar maten snabbare - den drar mindre ström också! Det är nog så viktigt i dessa tider. Andra sätt att spara ström på är:

  • Byt ut alla dina glödlampor mot LED-lampor. De drar betydligt mindre med el och även om en lampa inte gör så stor skillnad så har vi alla rätt många lampor när vi tänker efter.
  • Stäng av delar i huset för att spara värme. Det finns rum vi sällan använder. Vårt finrum till exempel där vi bara sitter när vi har kalas. Stäng till såna rum och sänk värmen i dem.
  • Sänk värmen 1 grad inomhus. Det gör faktiskt väldigt stor skillnad utan att du behöver känna att du fryser.
28 Oct 2022