Tips för events och festivaler

Även om vi som spelar klassiska instrument inte så ofta anordnar stora festivaler så händer det att vi är en del av lokala events. Inte helt sällan är många av oss dessutom engagerade i olika föreningar så vi får vara med från planering till utförande när det händer grejer "i byn".

Det finns säkert fler där ute som fått till sig att ordna festligheter på en lokal nivå. Så jag har tagit mig tiden att fundera ut lite små tips som jag lärt mig de gånger jag själv varit med och fixat. 

Folk vill äta

Så enkelt är det! När det är karneval, festival eller större events så blir folk hungriga och godissugna. Se till att hyra in ett flertal maskiner för popcorn, mjukglass, slush och sockervadd. Glöm inte heller bort att ha försäljning av korv, hamburgare och kanske mat som har samma tema som festligheterna. Och du - tror du att det räcker med 3 bås med mat, tänk om! Det går alltid åt mycket mer än man trodde. Ta gärna i lite för mycket så folk inte går hem för att äta. 

Glöm inte bort barnen

De små vill också ha roligt så se till att fixa hoppborgar, rutschbanor och andra skojigheter. En grej som visat sig fungera bra är clowner som blåser såpbubblor och ansiktsmålning. Om ni funderar på ponnyridning så tänk på att värme och hästar kan bli dumt. Prata med lokala ridklubbar och se vad de säger. Kanske kan de hjälpa till? 

31 Jul 2023