Så flyttstädar du enklast

Jobbar man som musiker får man vara beredd på att flytta lite då och då. Man får helt enkelt åka dit där symfoniorkestrarna befinner sig. Det är ju trots allt lite svårt att jobba hemifrån när man spelar oboe, harpa, viola eller andra instrument. 

Flyttar man ofta så blir man också rätt duktig på det här med att flyttstäda och jag tänkte dela med mig av lite av det jag lärt mig från flyttstädningar i Göteborg, Stockholm och Linköping.

Tre enkla steg

En flyttstädning sker egentligen i tre steg och inget av dem är särskilt krångliga bara man sätter igång. Det första steget är att tömma lägenheten eller huset. Det är för att man ska komma åt att städa enklare. Steg två är att städa de jobbiga ställen och sista steget är att städa resten. 

Alltså:

  1. Packa ner allt du äger (förutom städgrejerna) och se till att antingen flytta dem till nya boendet, packa in dem i lastbil eller i förråd. En tom bostad är betydligt enklare att städa.
  2. Gör rent toaletten och köket först. Det är de två jobbigaste rummen och när de är klara är faktiskt mer än halva jobbet gjort. Glöm inte golvbrunnen!
  3. Städa sedan ur resten av lägenheten. Har du tömt och gjort rent kök och badrum kommer resten att gå som en dans. 

Glöm inte att putsa fönstren, dra ut kylskåp & frys samt spis. Glöm inte heller att göra rent ovanpå skåpen, det är en plats som brukar dölja många dammråttor. 

6 Aug 2022