Elcykel - därför är den ett bra val

Det spelar ingen roll om du är musiker, asfaltsläggare eller läkare - alla kan vi vara med och bidra till en bättre miljö och ett bättre klimat. Genom att göra små saker som att sopsortera, välja allmänna transportmedel eller byt ut din bil mot en elcykel så hjälper du till. Men varför ska man då välja en elcykel? Är det verkligen bra för vår miljö? Här berättar jag mer om vad det är som gör den till ett bra val. 

Tre skäl som väger tungt

Jag vet att det är en ganska stor investering att köpa en elcykel men väljer man att köpa en på våren eller försommaren så är det ofta realisation på dem och man kan sänka kostnaden rejält. Man kan motivera den höga kostnaden med:

  • Efter inköp har man inga drivmedelskostnader. En bil kostar att tanka, även en elbil! Det batteri du har på elcykeln är en försumbar ökning på elräkningen så man kan räkna den som näst intill gratis.
  • Du får frisk luft genom att vara ute och cykla. Det bidrar till bättre hälsa även om du väljer att använda elmotorn mycket. 
  • Bättre för miljön - Ja, en elcykel har ett batteri men jämför man detta med en bensinmotor, dieselmotor eller till och med en elmotor i en bil så är elcykeln så många gånger snällare mot miljön. 

Det finns givetvis fler skäl att välja elcykel. Ett av dem är att det är rätt härligt att susa fram på cykelvägarna på sommaren. Testa gärna, du kommer säkert att gilla det.  

10 Jun 2022