Bra tips för att packa och flytta musikinstrument

Om du har några musikinstrument, oavsett om du är en professionell musiker eller bara en musikfantast, vill du se till att de bärs försiktigt för att förhindra att de går sönder när du flyttar till ett nytt hem. Musikinstrument är ganska dyra, och vissa är svåra att reparera eller byta ut. Därför är det viktigt att de packas på rätt sätt. 

Det kan vara svårt att transportera alla musikinstrument på samma sätt. Ta inga risker om du inte vet hur du ska packa och flytta dina musikinstrument. Använd tjänsterna från en professionell flyttfirma för att hjälpa dig med det. En bra flyttfirma hittar du på www.flyttfirmaekerö.com.

Innan du väljer en flyttfirma för att transportera ditt musikinstrument, se till att du gör en del research online.

Använd förpackningsmaterial av hög kvalitet

Om du planerar att transportera dina musikinstrument själv, se till att du köper förpackningsmaterial av hög kvalitet. 

När du packar strängmusikinstrument som fioler, cello och gitarrer, se till att lossa strängarna något. Varje stränginstrument kan slås in i bubbelplast och placeras försiktigt i sitt eget fodral.

Om du packar mässingsinstrument, kom ihåg att ta bort munstycket och packa det separat.

Använd bubbelplast för att slå in musikinstrumenten ordentligt innan du försiktigt placerar dem i sitt eget fodral. När instrumentet transporteras kommer bubbelplasten att skydda det från repor i fodralet. Om instrumentets hölje inte är tillgängligt, använd en låda istället.

Stora instrument

Använd alltid kraftigare fodral när du packar stora musikinstrument, som ett piano. Större instrument som pianon bör packas av pianoflyttare för att undvika skador.

26 Nov 2022